KDO SMO?

Projektiranje statike gradbenih konstrukcij

Podjetje SPIT d.o.o. Nova Gorica, specializirano za projektiranje statike gradbenih konstrukcij, je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1989, z namenom ponujanja celostnih storitev s področja infrastrukturnih projektov in zahtevnih inženirskih objektov, kjer imata tehnična strokovnost in izkušnje pomembno vlogo pri zagotavljanju vrhunske kvalitete storitev.

Že od vsega začetka smo se specializirali za projektiranje gradbenih konstrukcij– tunelov, mostov, viaduktov ter podpornih in opornih konstrukcij. Kasneje pa razširili dejavnost še na projektiranje komunalne infrastrukture, čistilnih naprav, poslovno-stanovanjskih objektov, industrijskih objektov in ostalih civilnih objektov za javno in zasebno uporabo.

Prisotni smo tako na domačem kot tudi na tujih trgih. 

Svojo osnovno dejavnost smo razširili z zastopstvom inovativnih in visoko kvalitetnih izdelkov na področju gradbeništva in energetike.

Zastopamo podjetja GL Charge in Chromalox

Chromalox združuje napredne toplotne tehnologije za reševanje najbolj zahtevnih industrijskih ogrevalnih problemov in zahtev.

GL Charge je slovenski izdelovalec polnilnic za električne avtomobile.

DOSEŽKI in NAGRADE

SPIT d.o.o. Nova Gorica

2010, bronasta Gazela primorsko-notranjske regije za eno najhitreje rastočih podjetij v regiji

Podjetje omenjeno v časopisu Finance v rubriki Lomilci gospodarske krize

Nagrada IZS za leto 2013 mag. Miranu Lozeju, univerzitetnemu diplomiranemu inženirju gradbeništva za večkraten inženirski dosežek na področju graditve objektov, in sicer za projektiranje jeklenih in armiranobetonskih inženirskih objektov na železnicah in cestah ter objektih visoke gradnje.

Nagrada za najboljšo jekleno konstrukcijo v Sloveniji za leti 2002 in 2003 in sicer za objekt »Tehnično komunikacijski blok v sklopu Mercator centra v Novi Gorici«; konstrukter in izvajalec SPIT d.o.o. Nova Gorica, GZS Združenje za kovinsko industrijo, Jeklene konstrukcije, april 2003.

Nagrada Evropskega združenja kovinske industrije ECCS-CECM-EKS za najboljšo jekleno konstrukcijo  za leto 2003 in sicer za objekt »Tehnično komunikacijski blok v sklopu Mercator centra v Novi Gorici«; konstrukter in izvajalec SPIT d.o.o. Nova Gorica, Luzern (Švica), september 2003.

Posebna nagrada žirije za strokovne dosežke pri uporabi jekla v gradbenih konstrukcijah za objekt Mesarski most v Ljubljani, Združenje za jeklene konstrukcije, junij 2011

Evropska nagrada za najboljšo arhitekturo – modularni vrtec Chameleon, Slogradnje Skupina