KDO SMO?

Projektiranje gradbenih konstrukcij

Podjetje SPIT d.o.o. Nova Gorica, specializirano za projektiranje gradbenih konstrukcij, je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1989, z namenom ponujanja celostnih storitev s področja infrastrukturnih projektov in zahtevnih inženirskih objektov, kjer imata tehnična strokovnost in izkušnje pomembno vlogo pri zagotavljanju vrhunske kvalitete storitev.

Že od vsega začetka smo se specializirali za projektiranje gradbenih konstrukcij– tunelov, mostov, viaduktov ter podpornih in opornih konstrukcij. Kasneje pa razširili dejavnost še na projektiranje komunalne infrastrukture, čistilnih naprav, poslovno-stanovanjskih objektov, industrijskih objektov in ostalih civilnih objektov za javno in zasebno uporabo.

Prisotni smo tako na domačem kot tudi na tujih trgih, predvsem na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni, Makedoniji, Črni Gori, Romuniji, Bolgariji, Rusiji in v Kazahkstanu. Pozornost pa posvečamo tudi širitvi dejavnosti na hitro rastoče afriške trge.

Svojo osnovno dejavnost smo dopolnili tudi z distribucijo inovativnih in visoko kvalitetnih izdelkov na področju gradbeništva in energetike.

Zastopamo podjetji Chromalox in 3Thermo.

Chromalox združuje napredne toplotne tehnologije za reševanje najbolj zahtevnih industrijskih ogrevalnih problemov in zahtev.

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado.

SPIT projektiranje gradbenih konstrukcij

SLOGRADNJE SKUPINA

V sodelovanju s partnerji smo razvili modularni in fleksibilni otroški vrtec imenovan Kameleon, ki se ga lahko umesti v katerokoli okolje (lokacija/podnebje/kultura) in prilagodi vsem potrebam investitorja.

Narejen je iz materialov vrhunske kvalitete v katerem je vgrajena najnovejša tehnologija, s katero zagotavljamo nizke stroške obratovanja in vzdrževanja ter visoke energijske prihranke.

Z izbiro Kameleona, se celoten čas izvedbe projekta, od načrtovanja do izgradnje bistveno skrajša, kar pomeni prihranke pri stroških, času in energiji.

PROVENTUS SKUPINA

Skupaj s partnerji smo ustanovili PROVENTUS skupino, ki šteje več kot 100 sodelavcev od katerih je več kot 60 inženirjev, ki se ukvarjajo z inženiringom, arhitekturo, projektiranje gradbenih konstrukcij, električnih in strojnih inštalacij, nadzorom, revizijami in svetovanjem za obsežne in zahtevne infrastrukturne projekte cest, avtocest in železnic kot tudi za visoko gradnje (poslovno stanovanjski objekti, javni objekti, industrijski objekti, tehnološki objekti, čistilne naprave, hidroelektrarne) po vsem svetu.

Namen PROVENTUS skupine je ponujanje investitorjem spekter celotnih inženirskih storitev pod eno streho ter izvedba projektov od ideje do realizacije v čim krajšem možnem času ob zagotavljanju visoke kvalitete izvedbe.

3THERMO

SPIT d.o.o. Nova Gorica je eksluzivni distributer za 3Thermo za Slovenijo in Hrvaško.

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado ter na ta način zagotavlja najbolj ekonomično, učinkovito, varno in zdravju neškodljivo ogrevanje prostorov. 3Thermo deluje kot element sistema centralnega ogrevanja bivalne enote pri katerem je ogrevalni medij voda.

CHROMALOX

SPIT d.o.o. Nova Gorica je distributer za Chromalox.

Chromalox razvija napredne tehnologije za reševanje najbolj zahtevnih industrijskih ogrevalnih problemov. Ponujamo električne industrijske grelce in sisteme, komponentne grelce in grelne kable.

DOSEŽKI in NAGRADE

SPIT d.o.o. Nova Gorica

2010, bronasta Gazela primorsko-notranjske regije za eno najhitreje rastočih podjetij v regiji

Podjetje omenjeno v časopisu Finance v rubriki Lomilci gospodarske krize

Nagrada IZS za leto 2013 mag. Miranu Lozeju, univerzitetnemu diplomiranemu inženirju gradbeništva za večkraten inženirski dosežek na področju graditve objektov, in sicer za projektiranje jeklenih in armiranobetonskih inženirskih objektov na železnicah in cestah ter objektih visoke gradnje.

Nagrada za najboljšo jekleno konstrukcijo v Sloveniji za leti 2002 in 2003 in sicer za objekt »Tehnično komunikacijski blok v sklopu Mercator centra v Novi Gorici«; konstrukter in izvajalec SPIT d.o.o. Nova Gorica, GZS Združenje za kovinsko industrijo, Jeklene konstrukcije, april 2003.

Nagrada Evropskega združenja kovinske industrije ECCS-CECM-EKS za najboljšo jekleno konstrukcijo  za leto 2003 in sicer za objekt »Tehnično komunikacijski blok v sklopu Mercator centra v Novi Gorici«; konstrukter in izvajalec SPIT d.o.o. Nova Gorica, Luzern (Švica), september 2003.

Posebna nagrada žirije za strokovne dosežke pri uporabi jekla v gradbenih konstrukcijah za objekt Mesarski most v Ljubljani, Združenje za jeklene konstrukcije, junij 2011

Evropska nagrada za najboljšo arhitekturo – modularni vrtec Chameleon, Slogradnje Skupina