OGREVANJE S 3THERMO

Vgradni hibridni radiatorji za stensko ogrevanje objektov

Podjetje SPIT d.o.o. je ekskluzivni distributer za 3THERMO za Slovenijo.

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado ter na ta način zagotavlja najbolj ekonomično, učinkovito, varno in zdravju neškodljivo ogrevanje prostorov.

Ekonomičnost

Do 40% nižji stroški ogrevanja, zaradi nizke potrošnje energije ter zaradi preprečevanja toplotnih izgub na mestih, kjer te navadno nastajajo.

Varnost

Jedro radiatorja je napolnjeno z neeksplozivnim in zdravju neškodljivim plinom. Tudi v primeru poškodbe jedra, bo voda v sistemu še vedno tesnila in ogrevanje bo nemoteno delovalo, tudi v primeru uhajanja plina.

Zdravje

3Thermo zagotavlja najbolje higienično in čisto ogrevanje na trgu. Ne zahteva čiščenja, odzračevanja, vzdržuje optimalno vlažnost prostora in preprečuje nastanek plesni, gliv in prahu, zaradi česar je optimalna izbira za uporabo v zdravstvenih objektih.

Ekologija

S 3Thermo ogrevamo dom in ne planeta. Toplota, ki je akumulirana v stenah objekta, ne uhaja iz objekta skozi sistem prezračevanja in stene objekta.

Kompatibilnost

3Thermo radiator je kompatibilen z vsemi sistemi centralnega ogrevanja s katerim koli virom toplote, t.j. toplotno črpalko, plinsko pečjo, pečjo na pelete ali nafto, boilerjem, solarnimi paneli, itd...

Inovativnost

3Thermo deluje na principu izmenjave toplote med vodo in plinom s katerim je napolnjen stenski del radiatorja. Ko topla voda pride v stik s plinom, le ta hipno reagira, prevzame temperaturo vode in jo v trenutku razprši po višini višini radiatorja. Ogrevanje je tako max učinkovito.

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado ter na ta način zagotavlja najbolj ekonomično, učinkovito, varno in zdravju neškodljivo ogrevanje prostorov.

3Thermo deluje na principu izmenjave toplote med vodo in plinom s katerim je napolnjen stenski del (jedro) radiatorja. Topla voda teče skozi zbiralnik na spodnjem delu radiatorja. Ko topla voda pride v stik s plinom, le ta hipno reagira, prevzame temperaturo vode in jo v trenutku razprši po višini višini radiatorja in steni objekta. Plin je neeksploziven in zdravju neškodljiv.

3Thermo deluje kot element sistema centralnega ogrevanja bivalne enote pri katerem je ogrevalni medij voda. Cevi z vodo se NE nahajajo v steni, kjer je radiator nameščen. Tako ni nevarnosti, da pride v steni do izpusta ali puščanja vode

Toploto oddaja na principu radiacije. Občutek toplote si lahko predstavljamo, ko v zimskem času stojimo pred močno obsijanim oknom. Kljub nizkim zunanjim temperaturam, nas sonce prijetno greje.

3Thermo se lahko vgradi v notranjo ali zunanjo steno objekta ali v streho. Optimalni učinek se doseže z vgradnjo v zunanjo steno ali v streho, saj tam prihaja do največjih toplotnih izgub.
Pričvrsti se ga lahko na opečno, betonsko, leseno ali montažno steno ter zakrije z navadnim ometom debeline 10,5+ mm, keramiko, kamnom, cementnimi, mavčnimi ploščami, itd…

Primeren je za vse vrste objektov, tako stanovanjske, poslovne in javne objekte. Učinkovit je tudi v dobro izoliranih in slabše oz. neizoliranih objektih.