3THERMO

Vgradni hibridni radiatorji

Podjetje SPIT d.o.o. je ekskluzivni distributer za 3THERMO za Slovenijo in Hrvaško. Poskrbimo za dobavo, montažo ter servis po celotni Sloveniji in Hrvaški. 

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado ter na ta način zagotavlja najbolj ekonomično, učinkovito, varno in zdravju neškodljivo ogrevanje prostorov.

Ekonomičnost

Do 40% nižji stroški ogrevanja, zaradi nizke potrošnje energije ter zaradi preprečevanja toplotnih izgub na mestih, kjer te navadno nastajajo.

Varnost

Jedro radiatorja je napolnjeno z neeksplozivnim in zdravju neškodljivim plinom. Tudi v primeru poškodbe radiatorja, bo voda v sistemu še vedno tesnila in centralni sistem ogrevanja bo nemoteno deloval, tudi v primeru uhajanja plina

Zdravje

Radiator 3Thermo je najbolj higieničen in čist ogrevalni sistem na trgu. Ne zahteva čiščenja, odzračevanja, vzdržuje optimalno vlažnost prostora in preprečuje nastanek plesni, gliv in prahu, zaradi česar je optimalna izbira za uporabo v zdravstvenih objektih.

Ekologija

S 3Thermo radiatorjem grejemo dom in ne planeta. Toplota, ki je akumulirana v stenah objekta, ne uhaja iz objekta skozi sistem prezračevanja.

Kompatibilnost

3Thermo radiator je kompatibilen z vsemi sistemi centralnega ogrevanja s katerim koli virom toplote, t.j. toplotno črpalko, plinsko pečjo, pečjo na pelete ali nafto, boilerjem, solarnimi paneli, itd...

Inovativnost

3Thermo radiator deluje na principu izmenjave toplote med vodo in plinom s katerim je napolnjen stenski del radiatorja. Ko topla voda pride v stik s plinom, le ta hipno reagira, prevzame temperaturo vode in jo v trenutku razprši po višini višini radiatorja.

3Thermo je revolucionarni vgradni hibridni radiator, ki spremeni zunanjo steno objekta v aktivno termično pregrado ter na ta način zagotavlja najbolj ekonomično, učinkovito, varno in zdravju neškodljivo ogrevanje prostorov.

3Thermo radiator deluje na principu izmenjave toplote med vodo in plinom s katerim je napolnjen stenski del (jedro) radiatorja.Topla voda teče skozi zbiralnik na spodnjem delu radiatorja. Ko topla voda pride v stik s plinom, le ta hipno reagira, prevzame temperaturo vode in jo v trenutku razprši po višini višini radiatorja oz. steni objekta. Plin je neeksploziven in zdravju neškodljiv.

3Thermo deluje kot element sistema centralnega ogrevanja bivalne enote pri katerem je ogrevalni medij voda. Cevi z vodo se NE nahajajo v steni, kjer je radiator nameščen. Tako ni nevarnosti, da pride v steni do izpusta ali puščanja vode.

Radiator oddaja toploto na principu radiacije. Občutek toplote si lahko predstavljamo, ko v zimskem času stojimo pred močno obsijanim oknom. Kljub nizkim zunanjim temperaturam, nas sonce prijetno greje.

Radiator se lahko vgradi v notranjo ali zunanjo steno objekta ali v streho. Optimalni učinek se doseže z vgradnjo radiatorja v zunanjo steno ali v streho.
Pričvrsti se ga lahko na opečno, betonsko, leseno ali montažno steno ter zakrije z navadnim ometom debeline 10,5+ mm, keramiko, kamnom, cementnimi, mavčnimi ploščami, itd…

Primeren je za vse vrste objektov, tako stanovanjske, poslovne in javne objekte. Učinkovit je tudi v dobro izoliranih in slabše oz. neizoliranih objektih.